Openingstijden vandaag
Vrijdag 15 december 2017
Disneyland Park
10:00 tot 19:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
10:00 tot 18:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Handige tips voor kortere wachttijden bij populaire attracties in Disneyland Paris
20/06/2016
Handige tips voor kortere wachttijden bij populaire attracties in Disneyland Paris

Tijdens bepaalde dagen, zoals in het hoogseizoen, de schoolvakanties en tijdens het weekend, kan het erg druk zijn in de parken van Disneyland Parijs. DiscoverTheMagic.nl geeft je handige tips en een goede planning om op drukke dagen toch maximaal te kunnen genieten met korte wachttijden bij populaire attracties.


Drukte

Naast de zomervakantie, is ook het kerstseizoen in Disneyland Parijs traditioneel druk en inmiddels een echt 'hoogseizoen' geworden. De afgelopen twee jaar bereikte het Disneyland Park tijdens diverse weekenden in november en december haar maximale capaciteit, waardoor nieuwe bezoekers werd geadviseerd om naar het Walt Disney Studios Park te gaan. Door het jaar heen zijn met name de weekenden drukker, vooral rondom schoolvakanties en feestdagen.

Disney publiceert zelf geen informatie over drukte in de parken, maar onze kalender met prijsseizoenen is een goede graadmeter. Over het algemeen zijn de parken op de (donker)blauwe data rustig, op de groene data gemiddeld druk en op de gele/oranje data drukker. Klik op de kalender om alle actuele aanbiedingen te bekijken.

Zelfs bij grote drukte kun je nog het nodige doen, zolang je maar een goede planning maakt. DiscoverTheMagic.nl helpt je bij het plannen van je verblijf in de parken, zodat je kunt blijven genieten van de magie ondanks de drukte. Maak bijvoorbeeld gebruik van de Extra Magische Uren, neem FastPassen voor je favoriete attracties, verkort de wachttijd via de Single Rider rij en reserveer je lunch en diner op voorhand via de reserveringslijn. Volg onze tips en navigeer door de drukte.


Tips bij een meerdaags verblijf

 • Boek een verblijf van minimaal 3 dagen, buiten de Franse schoolvakanties en feestdagen om, waarbij minimaal 1 of 2 dagen buiten het weekend (zaterdag en zondag) vallen. Merk hierbij op dat de zaterdag doorgaans de drukste dag van het weekend is. Klik hier voor een overzicht van vrije dagen en feestdagen in Frankrijk en probeer deze te vermijden.
 • Maak gebruik van de Extra Magische Uren in de parken als je verblijft in de Disney hotels, waarbij je 1 tot 1,5 uur vóór de officiële opening toegang krijgt tot beide parken. Verdeel deze uren bij een verblijf van minimaal 3 dagen als volgt: Ga op de eerste volle dag alleen naar het Disneyland Park en op de tweede dag alleen naar het Walt Disney Studios Park om maximaal te profiteren van de extra tijd. Diverse populaire attracties zijn dan al exclusief voor hotelgasten geopend en je kunt gebruik maken van speciale ontmoetingen met de Disney figuren zonder lange wachttijden. Klik hier voor een overzicht van alle geopende attracties en ontmoetingen met de Disney figuren tijdens de Extra Magische Uren.
 • Upgrade naar een 'club level' kamer in Disney's Newport Bay Club, Disney's Sequoia Lodge, Disney's Hotel New York of een reguliere kamer in het Disneyland Hotel en ontvang één extra Disney Hotel FastPass per persoon, per dag of een VIP FastPass als je een suite of Castle Club van het Disneyland Hotel boekt. De Disney Hotel FastPass kan één keer per dag worden gebruikt, terwijl de VIP FastPass onbeperkt geldig is voor alle attracties. Klik hier voor meer informatie over de verschillende varianten van Disney FastPass en welke attracties van dit systeem gebruikmaken.


Tips bij een dagtocht

 • Reserveer de toegangstickets op voorhand online, zodat je bij aankomst niet meer in de rij hoeft te staan bij de kassa. Onze speciale voorverkooptickets ontvang je als E-tickets waarmee je direct de parken in kunt. Kies bij voorkeur voor een periode waarin de MINI of MAGIC tickets geldig zijn. Dit zijn de minst drukke dagen en vallen doorgaans buiten de drukkere schoolvakanties. Klik hier voor het actuele overzicht van alle tickets en ontvang tot 50% korting ten opzichte van de prijs ter plaatse.
 • Zorg dat je een half uur vóór de officiële opening bij de ingang van één van de parken bent en loop bij opening direct naar je favoriete attractie om een FastPass te nemen. Vervolgens ga je in het Disneyland Park naar Adventureland of in het Walt Disney Studios Park naar Production Courtyard of Backlot (minst drukke gebieden in de vroege ochtend). Klik hier om het overzicht van alle FastPass attracties te bekijken.
 • Bespaar tijd en neem de Single Rider wachtrij bij Hyperspace Mountain in het Disneyland Park of bij Crush's Coaster, RC Racer en Ratatouille: The Adventure in het Walt Disney Studios Park. Je kunt als groep niet bij elkaar zitten, maar profiteert wel van een kortere wachttijd doordat alle vrije plekken in de karretjes worden aangevuld met bezoekers uit de Single Rider wachtrij. Klik hier voor meer informatie over Single Rider.
 • Reserveer je lunch en diner door tot 60 dagen vóór aankomst de restaurant reserveringslijn te bellen om zo kostbare tijd in de parken te besparen. Het piekmoment voor wachttijden bij attracties in het Disneyland Park is tussen 14:00 en 15:00 uur, in het Walt Disney Studios Park doorgaans rond 14:00 uur. Plan rond deze tijd de lunch. Wij adviseren om het diner te reserveren in Disney Village na parksluiting om zo maximaal gebruik te maken van je dag. Klik hier om restaurants te reserveren.


Tips in het Disneyland Park

 • Zorg ervoor dat je Peter Pan's Flight, Dumbo en een meet & greet met Mickey (Meet Mickey Mouse) of een prinses (Princess Pavilion) al tijdens de Extra Magische Uren hebt gedaan. Neem vervolgens vanaf de officiële opening een FastPass voor een populaire attractie naar keuze in een ander land (onze tip: Big Thunder Mountain) en loop daarna naar het achterste gedeelte van het park (Adventureland) voor Indiana Jones et le Temple du Peril en Pirates of the Caribbean. Dit gedeelte is in de vroege ochtend vaak rustiger, aangezien de massa als eerste naar Fantasyland (Peter Pan's Flight), Discoveryland (Hyperspace Mountain / Buzz Lightyear Laserblast) en Frontierland (Big Thunder Mountain) loopt.
 • Op de drukste dag van je verblijf sla je de parade, het vuurwerk en de shows over en ga je, op de starttijden van dit entertainment, populaire attracties doen. De wachttijden zullen lager zijn, aangezien een groot gedeelte van de bezoekers langs de paraderoute staat, het vuurwerk wilt zien of een show bekijkt. Klik hier om het actuele entertainmentprogramma te bekijken.
 • Reserveer je lunch en diner door tot 60 dagen vóór aankomst de restaurant reserveringslijn te bellen om zo kostbare tijd in de parken te besparen. Het piekmoment voor wachttijden bij attracties in het Disneyland Park is tussen 14:00 en 15:00 uur. Plan rond deze tijd de lunch. Wij adviseren om het diner, als de sluitingstijd het toelaat, rond 19:00 uur reserveren en tijdens de normale etenstijd (17:00-18:00 uur) attracties te doen. Klik hier om restaurants te reserveren.
 • Een grote groep bezoekers verlaat het park na de (laatste) parade of rond etenstijd (17:00-18:00 uur). Het park wordt hierdoor met name in Frontierland en Adventureland rustiger. Fantasyland en Discoveryland blijven de hele dag door druk. Zorg ervoor dat je maximaal gebruik maakt van de avonduren in het Disneyland Park en plan je diner in de vroege avond (rond 19:00 uur) of reserveer een restaurant in Disney Village op een tijdstip na parksluiting.


Tips in het Walt Disney Studios Park

 • Zorg ervoor dat je Crush's Coaster, Rock 'n' Roller Coaster en/of Tower of Terror al tijdens de Extra Magische Uren hebt gedaan. Neem vervolgens een FastPass voor Ratatouille: The Adventure tijdens de officiële parkopening en loop vervolgens naar het linker gedeelte van het park (Production Courtyard en Backlot). De meeste bezoekers beginnen hun dag in het Studios Park namelijk aan de rechterzijde van het park. Lukt het niet om Crush's Coaster tijdens de Extra Magische Uren te doen, ga dan vanaf 09:30 uur in de rij staan bij deze attractie (geen FastPass service beschikbaar; wel Single Rider).
 • Het Studios Park kent veel shows die grote groepen bezoekers kunnen verwerken. Wacht tot een show in de buurt van een attractie die je graag wilt doen is begonnen en ga vervolgens in de rij staan. Rock 'n' Roller Coaster is bijvoorbeeld beduidend rustiger als er een voorstelling van Moteurs... Action! Stunt Show Spectacular bezig is. Klik hier om het actuele entertainmentprogramma te bekijken.
 • Reserveer je lunch en diner door tot 60 dagen vóór aankomst de restaurant reserveringslijn te bellen om zo kostbare tijd in de parken te besparen. Het piekmoment voor wachttijden bij attracties in het Walt Disney Studios Park is rond 14:00. Plan rond deze tijd de lunch. Klik hier om restaurants te reserveren.
 • Het Walt Disney Studios Park sluit eerder dan het Disneyland Park. Maak maximaal gebruik van de openingstijden en switch bij parksluiting naar het Disneyland Park voor je diner of reserveer een restaurant in Disney Village op een tijdstip na parksluiting.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Parijs en profiteer van onze speciale aanbiedingen. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens schoolvakanties. Wacht niet te lang, want de beschikbaarheid is beperkt.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Hotel Special Disneyland Paris: Golden Forest Club in Disney's Sequoia Lodge
08/12/2017
Ontdek de speciale kamers en faciliteiten van de Golden Forest Club in Disney's Sequoia Lodge[...] Lees meer
Behind the Magic: Ontwerp, bouw & verhaal van Casey Junior in Disneyland Paris
27/11/2017
Ontdek het ontwerp, de bouw en het verhaal van Casey Jr. - Le Petit Train du Cirque in Disneyland Paris[...] Lees meer
Grote parade en show met Disney schurken tijdens Disney's Halloween Party 2017
01/11/2017
Bekijk foto's & video's van het spook-taculaire entertainment tijdens Disney's Halloween Party 2017 in Disneyland Paris[...] Lees meer
'Marvel Summer of Super Heroes' van 10 juni t/m 30 september 2018 in Disneyland Paris
27/10/2017
Marvel superhelden nemen het Walt Disney Studios Park over tijdens 'Marvel Summer of Super Heroes' met o.a. shows en meet & greets[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen