Disneyland Paris    |    Nieuws    |    Disneyland Paris krijgt investering van €2,1 miljard met o.a. nieuwe Marvel attracties
Disneyland Paris krijgt investering van €2,1 miljard met o.a. nieuwe Marvel attracties
30/03/2017

Disneyland Paris krijgt investering van €2,1 miljard met o.a. nieuwe Marvel attracties

In een officieel document voor aandeelhouders, waarbij The Walt Disney Company een bod doet op alle resterende aandelen om Disneyland Paris volledig over te nemen, wordt melding gemaakt van een nieuw investeringsplan voor het Europese resort van maar liefst €2,1 miljard met o.a. nieuwe Marvel attracties en entertainment in het Walt Disney Studios Park. Wat houdt deze investering precies in en wat kunnen we de komende jaren verwachten?


Allereerst is het goed om te weten dat die €2,1 miljard niet van The Walt Disney Company komt, maar van Disneyland Paris zelf. Sinds de herfinanciering en de aanstaande overname door het moederbedrijf heeft Disneyland Paris als resort namelijk eindelijk meer lucht gekregen en kan er, na voltooiing van deze herstructurering, flink geïnvesteerd worden. Voorheen was de torenhoge schuld en de daarbij horende afbetaling ieder jaar een blok aan het been, waardoor er constant verlies werd gedraaid en er nauwelijks geld over bleef voor investeringen. Daar komt nu dus verandering in met een ambiteus meerjarenplan. Het document verwoordt dit als volgt:

The Business Plan estimated the 10-year capital expenditures (“capex”) spending at €2.1 billion, which includes major investments in hotel rehabilitations at the Hotel New York and the Disneyland Hotel, as well as Marvel-themed A&E at the Walt Disney Studios. Average annual capex of €210 million is in line with recent investment levels and will allow it to continue efforts to catch-up on asset maintenance following years of underinvestment, as well as to improve guest experience.

Over een periode van 10 jaar wordt in totaal €2,1 miljard geïnvesteerd. Dit komt neer op €210 miljoen per jaar en zal gebruikt worden voor grootschalige renovaties van o.a. Disney's Hotel New York en het Disneyland Hotel, maar ook voor nieuwe attracties en entertainment gebaseerd op de Marvel franshise. Deze investering ligt op hetzelfde niveau als de afgelopen twee jaar ter voorbereiding op de viering van de 25e verjaardag van Disneyland Paris. Die lijn wordt nu dus doorgetrokken waarbij de focus qua parken op het Walt Disney Studios Park komt te liggen met nieuwe Marvel attracties en entertainment.

Ondanks dat dit 'slechts' een voetnoot is in het document over de overname van de resterende Euro Disney S.C.A. aandelen door The Walt Disney Company, heeft de investering grote gevolgen voor het tweede park in Parijs. Catherine Powell, Chief Executive Officer van Disneyland Paris, bevestigde tijdens de aandeelhoudersvergadering op 31 maart 2017 dat er nog geen concrete plannen zijn voor specifieke attracties, maar de fianciering is inmiddels geregeld. Als we echter kijken naar de andere Disney resorts, waar Marvel attracties reeds zijn aangekondigd, kunnen we wel een beeld krijgen van wat er mogelijk naar Parijs komt. We zetten ze even op een rijtje:


Iron Man Experience (Hong Kong Disneyland)

Op 11 januari 2017 werd Disney's eerste Marvel attractie geopend in Hong Kong Disneyland. Iron Man Experience ligt in het Tomorrowland gedeelte van het Disneyland Park en bevat een high-tech simulator attractie, een interactieve meet & greet met Iron Man en een Stark Expo met winkel. De attractie gebruikt dezelfde techniek als Star Tours, maar dan in een compleet nieuwe versie met de 'Iron Wing' als transportmiddel. Tijdens een tour met Tony Stark als gids valt Hydra de stad New York aan en moet Iron Man in actie komen waarbij het publiek midden in een intens gevecht terecht komt.

Guardians of the Galaxy: Mission Breakout! (Disneyland Resort California)

Op 27 mei 2017 opent Disneyland Resort California een nieuwe Marvel attractie, gebaseerd op de populaire film Guardians of the Galaxy. De voormalige Tower of Terror in Disney California Adventure Park wordt hiervoor omgebouwd tot het fort van The Collector uit de film. De Guardians worden gevangen en vastgezet als trofeeën in grote glazen vitrines voor zijn museum, maar Rocket (de pratende wasbeer) weet te ontsnappen en vraagt hulp van de bezoekers om zijn vrienden te bevrijden. Wat volgt is een wilde rit in een goederenlift, vergelijkbaar met de vrije val in de originele Tower of Terror.

Marvel Land (Hong Kong Disneyland)

In 2018 start de bouw van Disney's eerste grote Marvel Land in Hong Kong Disneyland. Het gebied komt te liggen naast de recent geopende Iron Man Experience en bevat daarnaast een nieuwe shooter attractie, gebaseerd op Ant-Man (ter vervanging van Buzz Lightyear Laser Blast), en een nieuwe E-ticket attractie met The Avengers. Verder details zijn nog niet bekendgemaakt, maar alles wijst erop dat de Avengers attractie een big budget thrill ride wordt, vergelijkbaar met de komende E-ticket attracties in Pandora: The World of Avatar en Star Wars Land (beiden Walt Disney World Resort).


Aangezien er nog geen conrete plannen zijn aangekondigd, kan het heel goed zijn dat Disneyland Paris hele andere Marvel attracties krijgt, maar meestal bekijkt Disney de mogelijkheden om een bepaald concept in meerdere resorts toe te passen om zo te besparen op de ontwikkelkosten. De eerste indicatie van Marvel in Parijs, naast de reeds bestaande meet & greet met Spider-Man, is de sluiting van CinéMagique. Geruchten hebben het over een nieuwe Marvel stunt show in dit theater, vergelijkbaar met de Pirates of the Caribbean stunt show in het recent geopende Shanghai Disneyland.

Verder wordt in de wandelgangen gesproken over het ombouwen van het huidige Backlot naar het New York uit de Marvel films met een Marvel meet & greet locatie (huidige Armageddon: Les Effets Speciaux), een Spider-Man achtbaan (huidige Rock 'n' Rollercoaster) en een een Avengers E-ticket attractie (huidige Moteurs... Action! Stunt Show Spectacular). Allemaal speculatie op dit moment, maar dat er nieuwe Marvel attracties naar Parijs komen staat nu vast.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Nieuwe 'Silhouettes' souvenirs in Disneyland Paris met Mickey, Minnie of het kasteel
25/03/2024
Laat je eigen silhouet maken als persoonlijk souvenir in Disneyland Paris met Mickey, Minnie of het kasteel[...] Lees meer
Turkey Leg en Churros in Disneyland Paris bij nieuwe Overland Trail Café in Frontierland
06/03/2024
De populaire Turkey Leg snack uit de Amerikaanse Disney parken is nu ook voor het eerst verkrijgbaar in Disneyland Paris[...] Lees meer
Star Tours krijgt upgrade met scenes uit The Mandalorian, Andor en Ahsoka in Disneyland Paris
05/03/2024
Nieuwe Star Wars scenes voor Star Tours in Disneyland Paris met The Mandalorian, Andor en Ahsoka[...] Lees meer
Disney Dreams avondshow tijdelijk twee keer per dag te zien als test in Disneyland Paris
01/03/2024
De populaire avondshow Disney Dreams zal tijdelijk twee keer per dag te zien zijn bij het kasteel in het Disneyland Park[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen